Kezelések

Dorn terápia

Mozgásszervi panaszok: hát, nyak és derékfájdalmak kezelésére alkalmas kézzel végzett terápia. A kezelés érinti a csípő, térd és boka ízületeit, valamint a gerincoszlopot. A csigolyák kezelésének a hatására ellazul és felszabadul a gerincből kilépő idegpályák környéke. Nagyon hatékony lumbágó és gerincferdülés okozta panaszok kezelésére.

Reflexológia

Ez a természetgyógyászati terápia a talpon lévő zónák masszírozásával történik. A zónák stimulálása a belső szervek és az egész test jobb működését segíti elő. Támogatja az öngyógyító folyamatokat, egészségmegőrző és betegség megelőző terápia. Méregtelenítő és fiatalító hatása van.

Dr. Wu – féle fejmasszázs

Speciális, finom masszázs a fejen és az arcon. Kínai technika, mely az akupunktúrás pontokon és meridiánokon keresztül fejti ki jótékony hatását. Stresszoldó, relaxáló hatású. Elősegíti a jobb alvást és fiatalosabbá teszi az arcot.

Zolnai- féle pontnyomás

Mozgásszervi panaszok kezelésére alkalmas. Kézzel végzett technika, mely az izmok, szalagok, inak lazítására alkalmas.

Kineziológiai tapasz felhelyezése

Mozgásszervi panaszok kezelésére szolgáló rugalmas ragasztószalag, mely nem tartalmaz hatóanyagot. Támasztja az izmot, ízületet, melyre felhelyezzük. Sérülések kezelésére és sportolás előtt felhelyezve a sérülések megelőzésére is alkalmas.

Fülakupunktúrás addiktológia

Természetgyógyászati eljárás, melyet leggyakrabban méregtelenítési, stresszoldó és leszokást elősegítő céllal alkalmaznak. Fogyókúrák kiegészítő kezeléseként is javasolt.  A kezelés fülakupunktúrás tűkkel történik, csak a fül területén. Tartós tűk behelyezésére is van lehetőség.

Körbler – féle új homeopátia

A Körbler féle  jelgyógyászat az ősi szimbólumterápia modernkori változata. Erich Körbler azért nevezete el új homeopátiának, mert az általa használt jelek a homeopátiás szerekhez hasonlóan hatnak. A vizsgálat a Körbler által megalkotott egykezes bioindikátorral történik. Az így kapott információ segít megállapítani milyen jeleket alkalmazzon a természetgyógyász egy adott problémára.

Pneumatikus kezelés

A kezelés a hagyományos köpölyözés modern változata, melyben a kezelő gép a vákuum erősségét ritmikusan változtatja. Ezzel az eljárással nagyon jól fel tudjuk lazítani az izomzatot, nyújtja és felszabadítja a letapadt izmokat, szalagokat. Fokozza a vérkeringést és az anyagcserét.