A qigong (chi kung) az egészség és a hosszú élet titka

A qigong az egészségmegőrzés és energiagazdálkodás ősi művészete és tudománya, amelyet folyamatosan gyakoroltak Kínában az elmúlt 5000 évben. Régebben kizárólag a császári család tagjai és az arisztokrácia számára őrzött titkos gyakorlat volt az egészség megőrzésére és az élet meghosszabbítására, valamint a taoista és buddhista szekták legkiemelkedőbb adeptusai számára a spirituális halhatatlanság elérésére. Csak a közelmúltban jutott el a Qigong a nagy nyilvánossághoz, mint egy egyszerű, ám mélységesen hatékony egészségmegőrző módszer.

Mialatt a nyugati orvostudomány még mindig megkérdőjelezi a Qi (energia) szerepét az emberi egészségben, világszerte emberek milliói kezdték el megtapasztalni a Qigong erejét a betegségek gyógyítása és megelőzése szempontjából, továbbá az általános életerő növelése, az érzelmi és mentális kiegyensúlyozottság elérése és a spirituális tudatosság kifejlesztése tekintetében is.

A Chi Kung olyan gyakorlási módszer, amelyet a kínaiak már évezredek óta alkalmaznak mind egészségük megőrzésére, mind pedig harcművészeti teljesítményük növelésére. A Kung kínaiul munkát jelent, míg a Chi a testben keringő energiát, így a Chi Kung tehát a test energiájának fejlesztését jelenti, egyaránt értve ezalatt a növelést és az irányítást is.

A Qigong ( amely a Qi-vel, a test belső energiájával foglalkozik ) gyakorlása nemcsak megőrzi egészségünket és mentális egyensúlyunkat, hanem számos betegség gyógyítására is alkalmas-gyógyszerek használata nélkül. A rendszeres gyakorlás során elménk fokozatosan megnyugszik, elcsendesedik, egész lényünk egyre kiegyensúlyozottabbá válik. A Qigong rendszeres gyakorlásának legfontosabb vívmánya azonban testünk belső energiáinak felfedezése.

Azzal a mentális békével és nyugalommal, amelyet a Qigong nyújthat, jobban ellazulhatunk, ezáltal pedig élvezetesebb lesz a mindennapi munkánk, mi több, valódi boldogságra lelhetünk.

A Qigong általános gyakorlása csökkenti az emberekre nehezedő mentális nyomást, segíti a kiegyensúlyozatlanokat. Kiegyensúlyozza belső energiát és sok betegséget képes meggyógyítani. Az idősebbek felfedezhetik, hogy egészségesek maradnak és lassabban öregszenek. Segít nekik, hogy legyőzhessék a depressziót és az aggodalmat, békét, nyugalmat és igazi boldogságot találjanak.

 

Helyszín: Siófok, Fő u. 8 (Roxy fölött, bejárat a német pékség mellett)

Időpontok: szeptember 30-tól, hétfőn és csütörtökön 18:00-19:00-ig. 

Hétfőn a Nyolc Brokáttekercs álló gyakorlatsorát lehet elsajátítani, csütörtökön pedig a dr. Yayama féle mikrokozmikus pálya qigongját gyakoroljuk.

Újdonság

Qigong / Chi kung órák Siófokon a Fő u. 8-ban ( a Roxy fölött, bejárat a német pékség mellett ).
szeptember 30-tól, hétfőn és csütörtökön 18:00-19:00-ig.

2020. november
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30